קיימות מס' שיטות מיזוג אוויר לבתים/דירות

א. מערכת מיזוג באמצעות צ'ילר:
במערכת זו מיוצרים מים קרים/חמים (תלוי בעונה) במתקן הנקרא צ'ילר.
מים אלו מסוחררים בבית באמצעות משאבה וצנרות אל יחידת פנימיות מסוג מפוח נחשון.
בסופו של דבר לכל חדר או חלל ממוזג ישנה יחידת מפוח נחשון שבאמצעותה. ניתן להפעיל/לכבות ולווסת טמפרטורה (ברמה של מלון למשל)

יתרונות השיטה:

  • מתקן קומפקטי וחסכון במקום.
  • אמינות מרבית
  • אורך חיים של מערכת כ: 15-20 שנה.
  • שמירת ערך הבית – משמש כפקטור אצל מתווכים ואנשי נדל"ן לגבי ערך בית כשיש בו צילר והוא נחשב בית ברמה גבוהה יותר.
  • רמת אחזקה נמוכה.
  • חסכון בחיבור חשמל ראשי לבית יחסית לשיטה של מפוצלים או מיני מרכזי.
  • חסכון בחשמל של כ- 20% יחסית למערכת מיני מרכזית עקב מקדם שימוש ( אתה לא נימצא בו זמנית בכל המקומות והמערכת מווסתת את
  • עצמה אוטומאטית)ונצילות מדחסים.
  • חסרונות השיטה:
  • יקרה מאד בבתים מחירה מעל 540 ש"ח למר +מעמ.
  • אין הרבה חברות בארץ המסוגלות לתת שרות מהיר ואמין למערכות אלו ברמה של בתים פרטיים לאורך זמן.
  • עלות אחזקה שוטפת יקרה לשנה ( למשל בבית של 400 מ"ר עלות האחזקה יכולה להיות כ- 1,000 ש"ח בחודש חוץ מהוצאות חשמל).
  • מאגר חלפים שאינו תמיד זמין ומיידי.

ב. מערכת מיני מרכזית:
ע"פ שיטה זו מותקנת מערכת מיני מרכזית הממזגת בו זמנית מספר חדרים. ( בבתים פרטיים בד"כ יחידה לקומה- למשל). מערכת זו הינה הפופולארית והעממית ביותר בארץ עקב מחירה.

יתרונות השיטה:
· מחיר זול יחסית כ- 160 ש"ח למ"ר בממוצע +מע"מ. ( תלוי אם המערכת עם תעלות פח או עם צינורות שרשוריים.) לעיתים המחיר כולל אף הנמכת גבס, תלוי בסוג היחידה ובמתקין. · מערכת קומפקטית כשליחידת העיבוי בד"כ יש מקום ליד מרפסת הכביסה, והיחידה הפנימית מוסתרת מעל תקרה אקוסטית. · רמת אחזקה נמוכה ( במידה וההתקנה בוצעה באופן תקין) קיימות מערכות שבמשך שנים כל האחזקה מתבטאת בניקוי הפילטר אחת למספר חודשים. · אמינות גבוהה – חברות מיזוג האויר המובילות הגיעו לרמות גבוהות של ייצור ואמינות במוצריהן כשבמידה ובוצעה התקנה תקינה היחידה פועלת שנים רבות ללא תקלות. · רמת חלפים זמינה ומוצרי מדף להספקה מיידית –בעת דרישה לתיקון .

חסרונות השיטה
· אין אפשרות לווסת טמפרטורה בכל חדר וחדר אלא אם כן מוסיפים תריס חשמלי וטרמוסטט לכל חדר, דבר המייקר את המערכת בכ- 800 ש"ח לחדר וסה"כ לכ- 220 ₪ למ"ר +מע"מ. · חיבור חשמל ראשי מקסימלי לבית. ( מאחר ואין אפשרות לתכנון עם מקדם שימוש כמו בצ'ילר חיבור החשמל חייב לכלול בין השאר את סכום הזנות של יחידות מיזוג האויר בבית.) · אורך חיים ממוצע של כ 8-10 שנים. · ריבוי יחידות עיבוי (בבתים פרטיים לא בדירות) גורם לרמת אחזקה גבוהה יותר לאורך זמן. · צריכת חשמל גבוהה יחסית לשיטות אחרות.

ג.מזגנים מפוצלים:

באמצעות שיטה זו ממקמים מזגן מפוצל לכל חדר.

יתרונות השיטה:

· זול יחסית כ- 175 ₪ למ"ר + מע"מ תלוי ביצרן. · חסכון בחשמל – בחדרים שנדרש מיזוג מפעילים, בחדרים לא מאוישים – לא מפעילים. · אפשרות לפיזור ההשקעה הכספית לאורך זמן. מתקינים איפה שצריך וכשיש כסף משלימים את המערכת. · רמת אחזקה נמוכה המסתכמת בניקוי פילטר אחת לכמה חודשים במידה וההתקנה בוצעה באופן תקין ויחידת העיבוי ממוקמת במקום נקי ומאוורר.

חסרונות השיטה

· ריבוי יחידות העיבוי ( "המנועים החיצוניים") מהוה בעיה אדריכלית ולא תמיד יש מקום למקמם. (בבית פרטי יכולות להיות כ- 6-7 יחידות ויש בעיה למקם היחידה החיצונית אלא אם יש גג פנוי.) · צריכת חשמל גבוהה יותר מהשיטות האחרות במידה וכל יחידות הבית עובדות, מאחר ונצילות המדחסים הקטנים אינה גבוהה. ( אולם בד"כ לא מפעילים את כל היחידות בו זמנית). · רמת עיצוב – ישנם אדריכלים שלא מאושרים ממראה המזגן התלוי בבית ומעדיפים פתרונות מוסתרים. · פיזור אויר מקומי – רמת הפיזור אינה מאפשרת נוחות מקסימלית .בחללים גדולים כגון בסלון, הטמפרטורה על יד המזגן שונה מהטמפרטורה כשנמצאים רחוק ממנו דבר זה בולט במיוחד במצב חימום ועלול לגרום להצטננות עקב הפרשי הטמפרטורות (לכן מומלץ בחללים גדולים לא להתקין מפוצל אלא מיני מרכזי עם פיזור נאות), כמו כן בחדרי שינה יש להקפיד שהמזגן יותקן כך שזריקת האויר לא תהיה ישירות על גופו של הדייר מאחר וטמפרטורת היציאה מהמזגן בקיץ הינה נמוכה במיוחד, דבר העלול לגרום לכאבי צוואר,התעטשויות וכו' אם ישנו מגע רציף של אויר קר מאוד הנזרק מהמזגן על גוף הדייר .

ד. מערכת עם נפח גז משתנה(VRF):

כדוגמאת "מיצובישי" או "דייקין" או שווה ערך.מערכת זו הינה חדשה יחסית בארץ ופופולארית ביפן ובאירופה. ע"פ שיטה זו מותקנת יחידת עיבוי מרכזית עם מדחסים בעלי סיבובים משתנים המווסתים את פעולתם ע"פ הצריכה והשימוש בבית כאשר הצריכה בבית קטנה יסתובב המדחס במהירות נמוכה ויצרוך פחות חשמל,כאשר רמת הצריכה גודלת יסתובב המדחס מהר יותר על מנת לענות על הביקוש ויצרוך יותר חשמל .

יתרונות השיטה

· חסכון בגודל חיבור חשמל הראשי לבית ,חסכון בצריכת חשמל – השיטה החסכונית ביותר בחשמל מכל השיטות. ·,יחידות פנימיות קטנות יותר וחסכון במקום פיזי בבית. · רמה טכנולוגית גבוהה,ומאוד שקטה.

חסרונות השיטה

· מחיר גבוה מאוד – מעל 550 ₪ + מע"מ למ"ר. · אין כמות מספקת של מתקינים הבקיאים בשיטה זו בארץ –מתקין ממוצע שלא עבר הכשרה מיוחדת אצל החברות המשווקות לא מסוגל להתקין מערכת כזו בהצלחה ולכן במידה והחלטת להתקין מערכת מסוג זה בביתך הקפד לקבל רשימת מתקינים מומלצים ע"י המהנדס או החברות המשווקות ורק מהם קבל הצעת מחיר לביצוע העבודה .יקר משמעותית מיחידות מיני מרכזיות, החזר השקעה בין עלות המחיר הראשונית בהתקנה לבין החיסכון בחשמל המצטבר עם הזמן הינו לאחר כ- 5 שנים בממוצע ואף יותר בבתים פרטיים ודירות .(במשרדים בהם שעות פעולת המזגנים רבה יותר מאשר במגורים במשך השנה -הפרש העלויות מול החיסכון בחשמל עשוי להחזיר את עצמו לאחר כ 3 שנים וכאן יחידות

אולי יעניין אותך גם:

× מה תרצו לברר?
דילוג לתוכן